fredag 11 april 2014

Svenska film.

3.Dora följer med till lägret fast hon inte måste. Gör hon rätt? Hade hon
    kunnat göra på något annat sätt?
Svar: Jag tycker hon gör rätt eftersom hon följer med för familjens skull och hon har ju ingenting kvar där hemma och det visar hur mycket hennes familj betyder för henne, om hon skulle stannat hemma visste hon ju säkert att hon skulle överleva men då hade hon ju varit tvungen att leva utan sin familj.

5.    Hur viktigt är det att ha humor?
Svar: Jag tycker det är viktigt att ha humor för att man ska kunna se livet på den ljusa sidan och inte sitta hemma deprimerad hela tiden, så att om man är gammal och sjuk ska man inte se allt från den mörka sidan utan också kunna ha humor och vara glad.

8.    Förintelsen kunde äga rum bland annat för att en massa människor lät den hända. Hur kan man undvika att liknande händelser sker igen?
Svar: Kunna visa alla hur hemsk den var och att det var många som gick bort och väldigt många blev drabbade, man ska försöka få alla att vara emot sånna människor och få dom att ändra tankar.

2.    Gör Guido rätt som ljuger för sin son? Motivera ditt svar.
Jag tycker han gör både rätt och fel, han gör rätt för att inte svika sin son och vilja få honom att se det som en lek, jag tycker han borde vara mer ärlig om att det var en allvarligare händelse som hände och få honom att förstå att det var på allvar.

4.    Många har menat att en så viktig och hemsk händelse som Förintelsen alltid måste beskrivas historiskt korrekt. Livet är underbart berättar ju inte sanningen. Finns det en risk att människor får en felaktig bild av För- intelsen genom filmer som denna?
Svar: Ja det kan nog finnas en risk att människor som ser denna film tror att förintelsen inte var så hemsk som den var, eftersom Guido kan göra så många brott utan att direkt få något straff och dom kan enkelt gömma sig utan att någon märker det.

1 kommentar:

  1. Intressanta tankar, Mikaela! Jag är lite nyfiken på hur du tänker att man kan få människor som tycker att man är bättre än andra, att ändra sina tankar. Det får du gärna utveckla!

    SvaraRadera